LEON STRONG GYM

TRENERI

Nikola Kovačev

Viši sportski trener, ketlbel instruktor i takmičar u girevoj sportu (kettlbell lifting). Pre bavljenja kettlbell liftingom trenirao, uglavnom rekreativno, veći broj sportova (tekvondo, kik boks, brazilski džiju džicu gde se kratko i uspešno takmičio - 2006. osvojivši prvo mesto na grepling takmičenju "1st Belgrade invitational submission wrestling tournament".

2003. godine diplomirao na Sportskoj akademiji sa prosečnom ocenom 9,57.

Od 2004. radi kao trener u teretani u Kulturno-sportskom centru "Pinki – Zemun" A.D., a zatim i u Sky Wellness-u (2009. učestvovao u Men's Health Izazovu kao trener jednog od takmičara, Nikole Nemeševića, koji je i pobedio u takmičenju).

2006. stekao FISAF Certificate in Core Fitness Instructor Course.

Početkom 2010. godine kao suosnivač (sa Ivanom Gligorijević) otvara Leon Strong Gym. Tu radi kao personalni trener, ali vodi i grupne kondicione treninge rekreativaca. Uspešno vrši pripremu nekolicine kandidata za SAJ (Specijalna antiterorističke jedinice) kao i fizičku pripremu naših najboljih MMA boraca u tom trenutku, među kojima se ističu Dragan Gagi Tešanović, Aleksandar Rođa Radosavljević, Nemanja Milošević, Josif Al Said, Slobodan Limp Maksimović, Vaso Bakočević, Dušan Džakić... Povremeno pomaže i u pripremama boraca iz inostranstva (Bor Bratovž iz Slovenije, Žair Gonkalveš iz Brazila..).

2010. u Mađarskoj uspešno završava RKC kurs (Russian Kettlebell Challenge) i postaje prvi RKC (danas podeljen na RKC i Strong First) sertifikovani instruktor u Srbiji. RKC škola je prva popularizovala upotrebu ketlbela u Americi i svetu. Način na koji ketlbele primenjuje većina sportista i rekreativaca danas, potiče direktno od RKC-a.

U avgustu 2012. stekao EGSA (European Girevoy Sport Association- danas Elite Girevoy Sport Association) Fitness Trainer sertifikat čime je postao drugi trener u Srbiji sa ovim sertifikatom. Ovde je u pitanju sportsko podizanje ketlbela (ketlbel lifting ili girevoj sport). Ketlbel lifting je sport specifične izdržljivosti gde je cilj izvesti što veći broj ponavljanja u određenoj disciplini (sa jednim ili dva ketlbela/girje) za 10 minuta bez spuštanja ketlbela na zemlju.

Uz to je pisao I za MMA Magazin, učestvovao u rijaliti šouu "Put ka vatrenom ringu" kao trener za fizičku pripremu takmičara. Osvajač je medalja na međunarodnim takmičenjima u girevoj sportu (kettlebell lifting)- 2012. treće mesto na "Otvorenom prvenstvu Poljske u girevoj sportu", prvo mesto na "Otvorenom prvenstvu Mađarske u girevoj sportu".

Organizator i tvorac poligona snage na takmičenju “Leon Strong Competition” održanom 2011. godine u Beogradu.

Učesnik Wellfit sajma fitnesa (2012.), gde je pozvan od strane organizatora kao demonstrator i promoter ketlbel treninga.

Tvorac poligona snage i sudija na Delta City Champion Challenge takmičenju održanom ispred Delta City-a 2012.

Takođe se pojavljuje u dokumentarnom filmu “MMA Srbija, može biti samo jedan”, "MMA Srbija 2, Tesla FC" (filmovi o pripremama našeg MMA borca Slobodana Limpa Maksimovića za MMA turnir Tesla FC), zatim u emisijama Dan sa – Vaso Bakočević, Dan sa zvezdama – Dušan Džakić. Snimio je i nekoliko instrukcionih video klipova za rekreativce.

Danas radi kao personalni trener i trener za fizičku pripremu profesionalnih sportista i rekreativaca. Zadužen je za fizičku pripremu takmičara BJJ kluba Lutador (naš najtrofejniji brazilski jiu jitsu klub), drži grupne kondicione pripreme za rekreativce (rad u manjim grupama), kao i obuku polaznika u radu sa girjama (kettlebell) i tegovima (osnove powerliftinga i treninga snage uopšte).